wtorek, 2 kwietnia 2013

Spaghetti bolognese


Każdy zna, każdy lubi i każdy ma na nie swój własny przepis. Łatwość przygotowania i smak to wystarczające argumenty, aby nie odmówić sobie tego mięsno-pomidorowego sosu w asyście makaronu al dente. U mnie na stole gości regularnie i tak już pozostanie :) więc przedstawiam Wam kolejny banalnie prosty przepis, który nie może się nie udać:)

Składniki:
Puszka pomidorów
Pół kg. mięsa mielonego
Pół paczki makaronu spaghetti
Sól, pieprz, bazylia, chilli
Oliwa do smażenia
Gotowy fix (jeśli chcecie mieć pewność, co jecie, proponuję zamiennie dodać czosnek, paprykę, zioła)

Przygotowanie:
Mięso przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na złoty kolor, dodać fix, pomidory z puszki, a na koniec zioła i sproszkowaną paprykę chilli, zostawić na wolnym ogniu do całkowitego rozgotowania pomidorów. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Gotowe!
Everyone knows, everyone likes and everyone have own recipe for it. Ease of preparation and taste are sufficient arguments to not refuse yourself the meat and tomato sauce, accompanied by pasta al dente. For me,it is a regular guest on the table and it will stay so I present to you another very easy recipe where you can not go wrong 

Ingredients:
can of tomatoes
Half a kg. minced meat
Half a pack of spaghetti pasta
Salt, pepper, basil, chilli
Olive oil for frying
Ready fix (if you want to make sure what you eat, I suggest changeably add the garlic, peppers, herbs)
Preparation:
Meat and season with salt and pepper and fry until golden brown, add the fix, canned tomatoes, and finally give one the creeps powdered herbs and chilli pepper, leave to simmer to full boil in soft tomatoes. Cook the pasta in salted water until al dente. Serve together. Done!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz